Klubben

Klubben ombildades 19:e juni 2007 till Bergsjö Hassela Alpina efter att tidigare under lång tid varit en sektion i Bergsjö IF. Klubben har haft stora framgångar både på dam- och herrsidan genom åkare som André Myhrer och Calle Lindh. Under de senaste åren har utvecklingen av antalet medlemmar formligen exploderat, vilket är oerhört roligt. Målet för verksamheten är: Att erbjuda de aktiva de bästa förutsättningar för att utvecklas inom den alpina sporten i en trygg miljö där individen är i centrum .

Vad innebär ett medlemskap?

Som medlem är du en viktig del av klubbens och de aktivas framtid. För att kunna genomföra träningar, tävlingar och inkomstbringande aktiviteter behövs ideell hjälp från alla i klubben. Några exempel är; att hjälpa till vid tävlingar som arrangeras av klubben, att hjälpa till vid träning – fika och liftvärd, sälja NewBody, Bergsjödagen med mera. Givetvis har vi alla olika förutsättningar både tidsmässigt och fysiskt, tillsammans hjälps vi åt att finna en plats i klubben som passar alla. I gengäld får de aktiva barn och ungdomarna; Säsongs SkiPass vid Hassela Ski, barmarksträning på sensommaren och under hösten, träning i pisten minst en gång per vecka under vintern, träningsläger, licens, tävlings- logi- och SkiPassavgifter vid på annan ort där styrelsen beslutat, försäkring vid träning/tävling samt nyckel till klubbstuga. Och, sist men inte minst, en upplevelse, uppfostran och kamratskap som präglar en för framtiden.

Vid träning

När träningarna sätter igång efter sommaruppehållet är vi utomhus så länge det går. Utomhusträning genomförs vid Råsjövallen. När det blir för mörkt går vi in i Bergsjöskolans gymnastiklokal. Då Hassela Ski Resort öppnar börjar vi träna i backen, det är bra om föräldrar kan vara på plats något tidigare än träningen börjar så tränarna får hjälp med bland annat bansättning.

Vid tävling

De tävlingar som klubben sanktionerar finns utlagda på hemsidan inför säsong. Till dessa betalar klubben liftkort samt startavgift. Klubben betalar även finaler samt alla SM. Länk till Idrottonline/tävlingskalender finns även på hemsidan för anmälan. Före tävling meddelar utsedd person för respektive tävling kassören antal startande samt beställer pengar till liftkort. Liftkort löses för 1 tränare/ledare. Vid över 10 startande utses 2 personer. Gratisliftkorten fördelas i första hand till tränare. Den utsedda personen hämtar ut nummerlapparna och liftkorten åt åkarna. Besiktningen fördelas av ledaren för tävlingen.
OBS! Vid sjukdom meddelas den utsedde ledaren så att vi kan stryka anmäld åkare.

Information

Det kan ibland vara svårt att nå ut med relevant information till alla. Klubbens policy är att informera alla medlemmar via hemsidan och facebook. Det är upp till var och en att gå in och se om det skett några uppdateringar. Viktiga dokument är tävlingar, arbetslistor för fika och liftvärd samt arbetslistor för klubbens tävlingar/arrangemang. Vi talas självklart även vid på träningar, har du frågor så ställ dom till någon i klubben. På hemsidan finns även bra länkar till bland annat Svenska Skidförbundet som förklarar mycket om den alpina sporten i sin helhet.

Med detta önskar vi dig, varmt välkommen och väl mött i pisten!
Bergsjö Hassela Alpina Klubb
Styrelsen