För U0-8 till U16 finns det en rad olika evenemangstyper. Lite olika beroende på ålder mm.

Tävling

Den vanligaste evenemangstypen för åkare i U0-8 & U10 är tävling, i vårt distrikt kallas dessa tävlingar oftast för Lo-Cup och de är fristående tävlingar som inte ingår i något kval till någon av de finaler som finns för de äldre åkarna. För åkare i U12 – U16 samt U17 och uppåt kan dessa tävlingar även finnas om det är så att inget kval anordnas i dessa klasser vid en tävling, typ vår egen tävling LVC-kval/Lo-Cup i Super G där alla klasser förutom U14 åker LO-Cup.

Kval

För att få vara med i finaler så behöver åkarna ställa upp i minst hälften av de olika kvaltävlingarna som anordnas under säsongen.

LVC-kval

LVC står för Lilla Världscupen och det är en samling tävlingar där kvalen sker som distriktstävling.
För U12 & U14 anordnas det ett antal LVC-kvalstävlingar under säsongen.
För U12 anordnas dessa i följande discipliner:

  • SL – Slalom
  • GS – Storslalom

För U14 anordnas dessa i följande discipliner:

  • SL – Slalom
  • GS – Storslalom
  • SG – Super G

För U14 är det viktigt att delta i så många kvaltävlingar som möjligt inom varje disciplin då åkarna samlar rankingpoäng som gör att de kan få en bättre startposition vid de kommande finalerna.

USM-kval

USM står för Ungdoms SM och det är en samlig tävlingar där kvalen sker som regionstävlingar.
För U16 anordnas de ett antal USM-kvalstävlingar under säsongen i följande discipliner:

  • SL – Slalom
  • GS – Storslalom
  • SG – Super G
  • DH – Down Hill – Störtlopp

Det viktigt att delta i så många kvaltävlingar som möjligt inom varje disciplin då åkarna samlar rankingpoäng som gör att de kan få en bättre startposition vid de kommande finalerna.

Final

LVC-Final – Lilla Världscupen

LVC-finalerna sker under en helg i slutet av säsongen och för att få vara med på finalerna så behöver åkaren ställa upp i minst hälften av LVC-kvalen som ordnas under säsongen. LVC-Finalerna är en regionstävling där åkarna tävlar mot sina jämnåriga kompisar från regionen. U12 delas upp i U11 och U12 samt U14 delas upp i U13 och U14.

USM – Ungdoms SM

På samma sätt som LVC-finalerna sker USM-finalerna under en helg i slutet av säsongen och för att få vara med på finalerna så behöver åkaren ställa upp i minst hälften av USM-kvalen som ordnas under säsongen. USM-finalerna är en nationelltävling där åkarna tävlar mot sina jämnåriga kompisar från hela landet. U12 delas upp i U11 och U12 samt U14 delas upp i U13 och U14.