Välkommen att bli medlem hos oss i Bergsjö Hassela Alpina! Vi ger barn och ungdomar möjlighet till en varierad och lustfylld träning och en fin gemenskap.

Vår träning

När träningarna sätter igång efter sommaruppehållet är vi utomhus så länge det går. Utomhusträning genomförs vid Råsjövallen. När det blir för mörkt går vi in i Bergsjöskolans gymnastiksal. Så snart Hassela Ski Resort öppnar för säsongen (brukar vara kring jul) börjar vi träna i backen och fortsätter så länge det finns snö att åka på.

Träningarna anpassas givetvis också efter åldersgrupperna. De yngre barnen börjar tidigare på säsongen inne i gymnastiksalen medan de äldre fortfarande kör konditionsövningar utomhus.

I skidbacken tränar de olika åldersgrupperna för sig men självklart gör vi undantag med både äldre och yngre i de olika grupperna, helt baserat på kunskapsnivå. Vi vill att alla ska få en meningsfull träning på rätt nivå.

Vi har också valt att lägga träningstiderna så alla barn och ungdomar tränar samtidigt, med undantag för de äldre som har två träningspass per vecka medan de yngre har en träning. Detta för att göra logistiken enklare för alla då vi ofta har familjer med flera syskon som tränar i olika åldersgrupper.

Läs mer om våra olika träningsgrupper >>

Läs Svenska skidförbundets informationsfolder om den “Blå Gula vägen”

Varmt välkommen till oss i Bergsjö Hassela Alpina!